Goed informeren van Vlaamse consumenten over de milieu-impact van voeding

Advies over voedselverlies, AGF en eiwitproducten

Hoe kan de Vlaamse consument het best geïnformeerd worden over de milieu-impact van voeding? Aan de hand van praktische handelingsperspectieven (aanbevelingen) wordt een communicatiestrategie uitgewerkt die rond drie thema’s werkt: voedselverspilling terugdringen, de juiste keuze van groenten en fruit, en de meest milieuvriendelijke eiwitten (plantaardig en dierlijke). De complexiteit van de milieu-impact van voeding wordt op deze manier herleid tot een praktisch advies. Voor dit project onder leiding van CE Delft  heeft CE Delft de milieu-analyses van de eiwitten, groente en fruit en voedselverspilling verzorgd en heeft Milieu Centraal het communicatieadvies opgesteld. Samen zijn we tot de praktische handelingsperspectieven gekomen.

Auteurs

Geert Bergsma
Marijn Bijleveld

Delft, juli 2014

Goed informeren van Vlaamse consumenten over de milieu-impact van voeding
Bijlagenrapport

Meer informatie over deze studie is te verkrijgen bij Geert Bergsma

Tweets van @cedelft

Press release - Strong EU-post-2020 CO2 regulations for cars and vans beneficial https://t.co/SyRhBQVHTR
21-11-2017 14:44

Column Frans Rooijers - Overdag, als niemand thuis is, schijnt de zon. "Frictie tussen zomer en winter" op Energiep… https://t.co/hxYYdo4JDG
15-11-2017 10:11

Rapport - Energiebesparing in verkeer en vervoer: factsheets ten behoeve van de Nationale Energieverkenning 2017 https://t.co/fW2zzVRkQp
25-10-2017 14:28

Rapport - #Biobased #plastics in a #circular #economy. Policy suggestions for biobased and biobased biodegradable p… https://t.co/nL8CksIC6F
25-10-2017 14:11

Vacature Junior secretaresse https://t.co/4ybXcViypS #vacature #junior #secretaresse #werk #delft
24-10-2017 06:08