Eline Burger

E. (Eline) Burger Msc.
onderzoeker/consultant

Vernieuwend, impactvol en creatief bezig zijn ter verbetering van de leefbaarheid is de groene draad in mijn werk. De basis hiervoor legde ik bij de bachelor bouwkunde aan de TU-Delft en de master Industriële Ecologie aan Universiteit Leiden/TU-Delft. Tijdens mijn afstudeeronderzoek heb ik deze twee studies gecombineerd en een ontwerpmethodiek ontwikkeld om bestaande achterstandswijken te transformeren tot circulaire wijken. Hierna werkte ik als duurzaamheidsconsultant bij Witteveen+Bos in de afdeling Industrie & Energie waar ik al snel enthousiast werd voor de warmtetransitie. Want hier ligt een enorme complexe opgave voor de toekomst! We moeten van het aardgas af, maar hoe?  

Een opgave met ontzettend veel variabelen en moeilijkheden aangezien ons land nog grotendeels leunt op het Groningse aardgas. Voor mij een prachtige uitdaging die zowel technisch als maatschappelijke invalshoeken behelst. Het vereist nieuwe installaties en infrastructurele ingrepen maar tegelijkertijd hebben deze ook een grote maatschappelijke impact die we alleen in goede samenwerking van partijen en bewoners kunnen overbruggen. Een opgave waar ik me bij CE Delft graag voor inzet!
 
Expertisevelden/interesses:
  • Warmtetransitie in de gebouwde omgeving/industrie
  • Toekomststrategieën voor steden
  • Circulaire economie 
  • LCA/milieukosten berekeningen

Publicaties

Geen publicaties gevonden.

Tweets van @cedelft

Anouk van Grinsven bij BNR-radio als expert biobrandstoffen https://t.co/cStUEMzGcZ
18-01-2018 15:20

NPO-radio 1 interviewde Geert Bergsma voor de rubriek Feit of Fictie over de stelling: Uitbreiding statiegeld breng… https://t.co/YUU7Z8azAe
11-01-2018 10:06

Rapport - Milieuprijzen afval, voor gebruik in de Milieubarometer https://t.co/WuMB4vlkwK https://t.co/7iE3uyY0mN
10-01-2018 11:54

Rapport - Mini MKBA 100.000 hectare extra bos in Nederland https://t.co/Ct0TUbZRpd
10-01-2018 11:19

CE Delft nieuwjaarswens 2018 https://t.co/Wg7qJFj6Kp https://t.co/aKvNPvFVw4
04-01-2018 16:14